Joop KeizerJoop Keizer (Bb.Bas)


Joop Keizer 86 jaar, gaat ons verlaten.

 


Volgens de gegevens van Joop is hij al heel lang muzikant, op 3 jarige leeftijd bespeelde hij al een instrument, maar dat was niet bij de Hinterfelders daar had Joop toen nog nooit van gehoord.

Op latere leeftijd heeft Joop de liefde voor muziek leren kennen en is hij een begenadigd muzikant geworden bij het voor ons grote orkest “Wilskracht “ uit Amersfoort, via in het Juniorenorkest het Harmonieorkest en het Regionaal Concert Orkest kwam Joop bij de boerenkapel te spelen, dat vond Joop geweldig en hij wilde meer.

Medio april 2002 de precieze datum is helaas niet meer te achterhalen, melden Joop zich bij de Hinterfelder Musikanten, hij wilde muziek maken op een hoger niveau, of er voor hem een plaatsje was in de kapel, na een korte inspeel periode kwam Joop door de ballotage commissie, en werd aangenomen als lid.

Joop was niet alleen een trouw lid. maar ook een muzikant met humor altijd zijn praatje klaar en als het even kon vertelde hij graag een goeie bak.

Joop wij hebben grote bewondering voor jou, hoe jij op zo’n respectabele leeftijd al die noten nog uit die bas kan persen maar wij weten nu ook hoe dat komt, “ ZONDER DRANK GEEN KLANK ” .

Maar nu komt hier dan toch een einde aan, het wordt Joop te veel om telkens weer die zware bas en zijn niet te onderschatten tas met muziek attributen in en uit zijn Suzuki te trekken, Joop wij hebben hier aller begrip voor, wij zijn blij dat we jou als mens en als muzikant hebben mogen kennen en als blijk van waardering willen we jou en Riet dan ook een kleinigheid namens de kapel aanbieden, muziek en noten dat is waar Joop van leven kan. dus hebben we voor jou toch een mooi en passend cadeau gevonden, zodat je nog lang en veel aan Die Hinterfelder Musikanten mag denken, het is voor jou en voor ons een emotioneel moment maar het is toch fijn om het op deze manier te vieren.

Wij wensen jou en je familie dan ook nog vele gezonden en mooie jaren toe en ben je in de gelegenheid kom gerust langs om een fijne middag of avond muziek te beluisteren van jou club, “ Die Hinterfelder Musikanten “.