Matin de Graaf

Potenti ut scelerisque

Aptent libero

Martin de Graaf (Trombone)


Op de lagere school te Laren NH kwam ik in aanraking met muziek. Ik zat in de klas bij broeder Philibertus, ooit medeoprichter van de Mondorgel Club Crescendo ( MCC) eveneens te Laren NH. De beste man had het in zich om uit zijn pupillen de leden voor die vereniging te rekruteren.

Ik dus ook. Martin werd lid van de club en begon met trommelen. Al snel werd duidelijk dat dit niet helemaal lekker ging en werd mij een bazuin (trompet zonder ventielen) in de handen gedrukt. Na de zo nodige studiemomenten kwam er muziek uit dat ding. Nou ja, muziek.

De gegenereerde trillingen werden door dat instrumentje  omgevormd tot geluid.

Decennia lang ben ik lid gebleven van MCC en heb ik daar later op de trombone leren spelen.

Na een lange periode zonder muziek werd ik benaderd door dezelfde vereniging om in het kader van 75 jarig bestaan als oud lid mee te willen doen met de Oud Leden Band, door ons al snel Ouwe Lullen Band genoemd. Hele leuke periode gehad en daarna werd het stil.


Tot het moment dat een collega oud lid mij vroeg of ik misschien interesse had om mee te spelen in zijn cluppie, de Gooise Egerländer Musikanten, te Hilversum.

Om van het gezeur af te zijn ben ik uiteindelijk een keer gaan kijken en luisteren op zijn repetitieavond. Geheel onverwacht vond ik het nog leuk ook en ben ik met goedvinden van de zittende leden lid geworden van de Gooise Egerländer Musikanten.

Het wereldje was klein en al snel werd mij door leden van de Hinterfelder Musikanten gevraagd of mijn trombone ook mee mocht doen in Achterveld. Na de toezegging dat ik dat wel wilde doen als ik met vervroegd pensioen zou gaan is het inmiddels al weer een paar jaar  dat ik lid ben van twee egerländer kapellen. En met veel plezier.


Het is zelfs zover gekomen dat ik in april 2010 als 1e trombonist heb meegedaan aan een workshop, de Dag van de Egerländer Muziek te Berkel Enschot o.l.v. Herman Engelbertinck zelf, en ik weet nu al dat ik in april 2011 wéér van de partij zal zijn. Ik had nooit gedacht dat het ooit muzikaal zo goed zou gaan met mij.


Graag tot ziens

Martin