Cees Westers

Potenti ut scelerisque

Aptent libero

Cees Westers (Bariton)


Met z'n 40 jaar is Cees de jongste bij de Hinterfelders, al merk je     daar verder niets van. Hij is net zoveel aanwezig als zijn collegae, heeft beslist een eigen mening en laat die regelmatig ook horen. Zelfs dit bericht is van zijn hand en duidelijk is dat hij op diverse instrumenten verschillende dingen in de muziek wil doen. Leest u ‘t zelf maar! Mocht hij nog wat vergeten zijn, geen nood, hij is altijd bereid er later nog op terug te komen!!

Fanfare:


  • Als 7 jarig ventje begonnen in de plaatselijke dorpsfanfare in Adorp (een klein Gronings dorpje)
  • begonnen op de bugel (jaartje), daarna een jaar of vier althoorn, toen bariton en nog later tuba/euphonium. Voor de laatste moest ik de bassleutel leren lezen.
  • doordat we deels de big-band kant opgingen qua repertoire heb ik mezelf schuiftrombone geleerd en heb dat nog ongeveer twee jaar gespeeld naast de tuba.
  • ook heb ik hier nog wat bestuurlijke functies vervuld, waaronder vier jaar lang voorzitter
  • De fanfare heb ik na 30 jaar verlaten door mijn verhuizing naar het midden van Nederland.


Duo

  • Samen met mijn broer heb ik een keer of drie opgetreden in koffie-concertachtige sfeer. We speelden op trompet (broer) en tuba (ik), maar ook samen gitaar (broer) en zang (tweestemmig). Ik denk dat ik toen een jaar of vijftien-zestien was.


Kwartet

  • Ik ben eens (als voorzitter van de fanfare) benaderd vanuit een naburig dorp om (de gelegenheid is me ontschoten) ad-hoc een kwartet in te richten om in een kerk koralen / hymnes etc. te spelen. In de fanfare waren enkelen met wie ik dit aandurfde en we hebben dit twee keer gedaan in de bezetting trompet, trombone, tuba en bas.

 

Musicals

  • Ik heb twee keer gespeeld in een begeleidingsband (man of 10) van een musical dat door een koor werd uitgevoerd. Erg leuk en leerzaam om echt te begeleiden. Best lange projecten van een jaar lang alleen maar repeteren iedere week (ongeveer 20 nummers) en daarna ongeveer tien optredens.

 

Tomeloos

  • Al ruim zeven jaar speel ik in een feestband in Leiden/Roelofardendsveen. We zijn met z'n zevenen waarvan er drie blazers (baritonsax/altsax, klarinet/altsax, tuba/trombone). Eigen repertoire met veel rock, nederpop, blues, kletzmer en zo meer.


Hinterfelder Musikanten

  • Eenmaal in Hoevelaken aanbeland heb ik een paar maanden niet zo veel gespeeld. Het begon vrij snel weer te kriebelen. Toen kwam ik bij toeval erachter dat Ad van Eekelen (twee deuren verderop) in de kapel speelde. Via hem ben ik in september 2003 bij de Hinterfelder Musikanten terecht gekomen, waar ik met veel plezier de bariton partij voor mijn rekening neem. Samen met Jan en Jan zijn we zo langzamerhand een aardig ingespeelde sectie geworden."


Oh ja, Cees heeft ook iets met dirigeren in zijn muzikale " loopbaan". Als u het echt wil weten, verstrekt hij daarover ongetwijfeld nog meer informatie!! 't Is een kwestie van vragen, vragen en nog eens vragen!!