Cees Blom

Aptent libero

Cees Blom (Bugel)


Vertel eens wie je bent, dat wordt vaak door de omstanders verteld maar dan ben je er zelf niet bij, vandaar dat ik mij graag aan U voorstel, in mijn eigen bewoordingen.


Als jongen van 9 of 10 jaar mocht ik lid worden van de fanfare Door Wilskracht Sterk in Achterveld, [ mijn geboorte dorp ] eerst leren noten lezen en dan een toeter vasthouden, in die tijd was elk instrument een toeter. Mijn eerste toeter was een corhoorn, de muziek voor dat instrument was voor 90% napikken, maar na enige jaren ben ik overgestapt naar de bugel groep, hier voelde ik mij beter thuis, begonnen op de derde bugel, naar de 2e en 1e partij en later op de solo bugel partij, ook heb ik nog een jaar tenorhoorn gespeeld vanwege een ongeluk van de toen spelende tenorhoorn blazer, maar de bugel is toch wel mijn instrument, ik heb dan altijd met veel plezier muziek gemaakt, binnen de fanfare was een boerenkapel ontstaan waar ik ook lid van was, wij speelden toen veel rijnland melodieën en zodoende kwamen we ook in aanraking met de Egerländer en Tiroler muziek dit gaf zoveel muziekvreugde dat er voor mij bijna niets anders bestaat dan deze muziek.


Ondanks het drukke particuliere leven, een eigen schildersbedrijf met een winkel in glas verf en behang, is muziek maken altijd mijn grote hobby geweest, waarvan nu al meer dan 55 jaar bij D.W.S. Achterveld.


Sinds het ontstaan van “ Die Hinterfelder Musikanten ” begin jaren 70, ben ik lid van deze kapel, heb alle ups en downs meegemaakt, De mooiste reizen waren wel de optredens in Oostenrijk en Duitsland met onze enthousiaste fanclub leden. Ik heb dan ook al vele mooie jaren beleefd met de kapel, op dit moment ben ik secretaris en bibliothecaris van de club en mag ik ook meespelen op mijn flugelhorn of trompet.


Egastas taciti